Voordelen van werken in de cloud

Voordelen van werken in de cloud

0 Door

Tegenwoordig is er in de digitale wereld steeds meer mogelijk. Dit geldt voor het opslaan van documenten en het bijhouden van administratie. Dat laatste punt kan daarom ook behoorlijk wat geld besparen. In dit artikel bespreken we de voordelen van het werken in de cloud.

Geld besparen

Het besparen van geld is misschien wel het belangrijkste voordeel van het werken in de cloud. Wanneer je op afspraak gaat hoef je niet altijd meer documenten uit te printen, want je kunt er gewoon ter plekke bij en vervolgens aan verder werken. Uiteraard is niet alles met werken in de cloud op te lossen. Er zullen vast nog wel een aantal momenten zijn dat je de printer moet pakken om wat documenten te printen. Gezien je minder hoeft te printen, hoef je ook niet meer de hoofdprijs te gaan betalen. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een gebruikte kleuren laserprinter kiezen. Dan bespaar je geld in aanschaf, maar ook in gebruik omdat je minder document print en vaker in de cloud werkt.

Flexibel werken

Naast het besparen van kosten kun je ook flexibeler werken. Je hoeft ten eerste dus niet altijd meer op kantoor te zijn om bij alle documenten te komen. Indien nodig is het dus zelfs mogelijk om vanuit huis te werken. Mocht daarnaast het bedrijf een constante groei doormaken, dan kunnen er vervolgens ook gemakkelijk meerdere accounts komen, waardoor de cloud in feite met het bedrijf meegroeit.

Werken in de cloud is veilig

Veel mensen vragen zich af werken in de cloud wel veilig is, omdat je van vrijwel overal de bestanden kunt openen. Uiteraard begint dit met een goed wachtwoord, daarbij komt ook nog eens extra verificatie kijken. Het is niet mogelijk om vanaf elke computer zomaar in te loggen in de cloud zonder door de extra beveiliging heen te gaan. Dit is vaak een code die naar je telefoon wordt gestuurd. Om echt veilig met de cloud te kunnen werken is het wel belangrijk dat je op alle apparaten uitlogt anders kan iedereen bij je bestanden. Vooral als hier gevoelige informatie in staat kan dit gevaarlijk zijn. Daarnaast is het altijd belangrijk om de echt gevoelige bestanden te voorzien van een extra encryptie.