Videokaarten

Videokaarten

0 Door

Wat zijn videokaarten?
Een videokaartis een interface in je computer die de grafische taken op zich neemt. Je hebt een videokaart nodig om software te kunnen draaien die grafisch zwaar is zoals games en een Photoshop programma.Veel ICT’ers hebben dit nodig, voor taken zoals Word is het niet een vereiste om een extreem goede videokaart te hebben, maar als je bijvoorbeeld een film moet gaan monteren is het erg fijn om te beschikken van een videokaart met kwaliteit.

Videokaarten heb je in allerlei prijsklasse’s. De meeste videokaarten beginnen bij 20 euro, maar de echte fanatieke video editor zal al gauw rond de 300 euro moeten zoeken om te kunnen werken met programma’s die veel vragen van de pc. De 2 bekendste videokaartmerken zijn: Nvidia en AMD.

Ben je een ICT’er die zware taken moet verrichten? Dan is het handig om een combinatie te hebben van een snelle processor, genoeg werkgeheugen en een snelle videokaart. Mocht je niet beschikken over een goede videokaart en je werkt met een programma zoals Adobe Premiere Pro? Dan krijg je te maken met een programma die erg traag zal zijn en de kans op een programma die niet goed zal functioneren zal dan erg groot zijn.