Online willen groeien? 5 tips om vandaag nog te beginnen

Online willen groeien? 5 tips om vandaag nog te beginnen

0 Door

Wilt u groeien met uw bedrijf op het internet? Dit is wat bijna iedereen tegenwoordig wilt. Maar hoe zorgt u er nou voor dat uw site groeit? Daar zijn verschillende manieren voor die in deze tekst worden beschreven. Blijf lezen en geef uw website een boost.

1. Maak social media accounts aan

De makkelijkste manier om online aandacht te creëren voor uw bedrijf is via social media. Onderzoek op welk platform uw doelgroep actief is en gebruik in ieder geval dat kanaal. Doormiddel van winacties zou u meteen een grote aanhang kunnen krijgen omdat mensen het zullen delen. Daarnaast zult u om de 4 dagen minimaal een bericht moeten plaatsen zodat u in zicht blijft.

2. Zorg voor een goede SEO

Als u online gevonden wilt worden, is het belangrijk dat zorgt voor de optimalisatie van de SEO. Zo komt u eerder bovenaan te staan wanneer klanten iets opzoeken. U kunt de SEO uitbesteden. Door een SEO specialist aan het werk te zetten, krijgt u de beste SEO optimalisatie voor uw site.

3. Linkbuilding

Een onderdeel van de SEO is linkbuilding. Dit is dat andere websites naar uw site verwijzen. Een SEO expert heeft hier de ultieme kennis voor. Het is dan ook een slimme keuze om dit aan hen over te laten. Regel een online marketingbureau om dit te realiseren.

Het is ook mogelijk om dit zelf te doen. Er zijn dan twee opties. U zoekt gratis sites die een link plaatsen naar uw siteof u zoekt een betaalde site. Wanneer u de gratis variant kiest, zult u op een site terecht komen die niet relevant is voor Google. Uw site krijgt dan eerder “strafpunten” dan dat het waarde geeft. Het verstandigst is om de SEO te gaan uitbesteden omdat het leidt tot de optimale bezoekersaantallen. U betaalt daar voor maar dat is het zeker waard.

4. Zoekwoorden

Doe alsof u de klant bent. Op welke termen zou u zoeken om bij uw site terecht te komen? En op welke woorden wilt u als bedrijf gevonden worden. Laat deze woorden 1 à 2 keer terugkomen op uw pagina. Dit kan in de tekst van de alinea’s maar ook in de koppen. Zoek deze woorden goed uit en maak hier gebruik van.

5. Google shopping

Wanneer u producten gaat verkopen, is dit absoluut aan te raden. Wanneer potentiële klanten naar een product zoekt dat u heeft, zal dit meteen worden weergegeven naast de webpagina’s in de resultaten. Mensen klikken dan op het specifieke product en daarmee komen zij rechtstreeks op uw site.

U meldt zich gratis aan bij Google Merchant Center en u betaalt per klik. Het is de plek waar uw product het meeste zichtbaar zal zijn. Daarnaast zorgt het voor vele verkopen die u bedrijf laat groeien.