Goedkoop een website laten maken voor ZZP’ers in 3 stappen

Goedkoop een website laten maken voor ZZP’ers in 3 stappen

0 Door

Als ZZP’er ben je op jezelf aangewezen en wil je zo veel mogelijk mensen, zo goed mogelijk helpen met jouw product of dienst. Daarvoor is een website ideaal. Via je website kun je laten zien welke producten en diensten je in huis hebt en uitleggen waarom jij de beste in je branche bent. Om een website op de juiste manier, en goedkoop te laten maken zijn er een aantal stappen die doorlopen moeten worden alvorens je een webdesigner in de arm neemt. Welke stappen dat zijn vertellen we je in dit artikel.

Stap 1: Stel kenwaarden op

Door zelf je kernwaarden te bepalen, geef je al veel richting aan je website. Bedenk wat jouw visie en missie zijn als organisatie en bedenk daarbij een aantal kernwaarden. Ideaal is om tussen de 3 en 5 kernwaarden te zitten. Bij minder kernwaarden is het nietszeggend. Bijvoorbeeld als enige kernwaarde: Doelgericht. Dan krijg je nog niet een heel goed beeld bij de organisatie. Bij het volgende rijtje krijg je dat wel:

  • Doelgericht
  • Enthousiast
  • Milieubewust

Dat rijtje heeft diverse kernwaarden die elkaar aanvullen. Dan krijg je een beeld bij een organisatie als consument en dus een beter idee van de manier waarop een bedrijf bij jou past. Let wel op dat je kernwaarden niet zomaar een verkooppraatje zijn. Het zijn de bouwstenen van alle communicatie-uitingen en zijn bepalend voor de keuzes die je als bedrijf maakt. Wanneer je de kernwaarden niet naleeft zul je hierover er veel kritiek ontvangen en dat is slecht voor je organisatie.

Stap 2: Vorm een logo

Misschien heb je al een logo, en misschien kan je deze nog een beetje aanpassen naar de kernwaarden. Je logo moet uniek zijn en het is verstandig om dus de kernwaarden erin te verwerken. Bijvoorbeeld als je ‘milieubewust’ als kernwaarde hebt, kun je eraan denken om een diertje of plantje te verwerken in je logo. De kleur groen is ook al een goede indicatie van milieubewustzijn wanneer je bedrijf bijvoorbeeld niet specifiek iets met dieren of natuur doet.

Stap 3: Bedenk een huisstijl

Dit klinkt misschien als een flinke stap om in een keer te zetten, maar eigenlijk heb je het halve werk al gedaan door kernwaarden en een logo op te stellen. Het is belangrijk dat alles in elkaar overvloeit waardoor er een duidelijke lijn in zit voor de consument. Bij een huisstijl moet je aan de volgende aspecten denken.

  • Kleurgebruik
  • Taalgebruik
  • Lettertype
  • Visuele aspecten

Door dit op een rijtje te zetten geef je de webdesigner een goed beeld van het soort website die jij in gedachte hebt. Aanvullend zou je wat voorbeelden kunnen geven van websites die jou aanspreken.

Goedkope website laten maken

Met al deze punten kun je voorbereid een webdesigner in de arm nemen en een goedkope website laten maken. Dat komt omdat de designer nu eigenlijk alleen nog hoeft uit te voeren wat jij op papier hebt gezet. Een tip is om een template website te laten maken. Hierbij personaliseert een webdesigner een vast template, naar jouw wensen. Dat is veel minder werk dan wanneer een webdesigner een website moet bouwen. Met deze 3 stappen en een template website, kun jij als ZZP’er snel aan de slag met je goedkope, nieuwe website.